Αρχική

Δ’ Εθνική (3ος όμιλος) – Ανάλυση των αγώνων της 20ης αγωνιστικής

δ εθνικη 
Φτάσαμε προς το φινάλε και του φετινού πρωταθλήματος, καθώς το Σάββατο 16/3 διεξήχθη η 20η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Δ’ Εθνικής, τρεις μόλις στροφές πριν το τέλος και της φετινής περιόδου. Μια χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες, καθώς η αναδιάρθρωση προκάλεσε τη συρρίκνωση των ομίλων και την άνοδο 7 ομάδων από τους ομίλους που είχαν 11 ομάδες. Η κατάσταση στον 3ο όμιλο που συμμετέχουν και οι ομάδες του νομού μας έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό, ενώ έχει αναδειχθεί και πρωταθλητής, με την ομάδα της Κοζάνης να αναδυκνείεται πανηγυρικά πρώτη και με διαφορά.

Ας δούμε αναλυτικά τους αγώνες της 20ης αγωνιστικής, στην οποία σημειώθηκαν 20 γκολ

Κοζάνη – Λευκάδια  3-1

Ούτε και τώρα…στραβοπάτησε η Κοζάνη, παρότι τα..χρειάστηκε με αντίπαλο τα Λευκάδια, σε έναν αγώνα που στο δεύτερο μέρος έριχνε χιόνι! Το κρύο ήταν έντονο, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως και τα τέσσερα γκολ του αγώνα επιτεύχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Η αποβολή του Πάνου Μισαηλίδη στο 33′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα επηρέασε σημαντικά την έκβαση του αγώνα, ενώ ο Νίκος Παπανώτας έχασε και τον Χρήστο Πίτο στο 49′ με τραυματισμό. Οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν στο 62′ με τον Ταφαρλή μετά από σέντρα του Τοπάλη για να ισοφαρίσει δύο λεπτά αργότερα ο Γιώργος Λεκάκης για λογαριασμό του ΠΑΣ. Οι πανηγυρισμοί όμως των “κυανολεύκων” δεν κράτησαν για πολύ και στο 67′ ο παλιός παίκτης της Βέροιας και της Ζακύνθου Βασίλης Κουλουκίδης έκανε το 2-1, πετυχαίνοντας το 8ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά μετά ο αρχηγός της Κοζάνης έπιασε το σουτ, ο Μαλέσιος απέκρουσε εντυπωσιακά αλλά ο επερχόμενος Ντεμιράι έκανε το τελικό 3-1.

Συνθέσεις

Κοζάνη : Γκαρεβέλης, Στεργιόπουλος, Τραυλός, Τσικόπουλος, Κάλφας, Καραμπατζάκης, Ταφαρλής, Τζερεμές, Ντεμιράι (90’ Τσίλης), Τοπάλης (86’ Μπέμπης), Παπαδόπουλος (57’ Κουλουκίδης).

Λευκάδια : Μαλέσιος, Κοτζαχρήστος (58’ Παπαστεργίου), Λεκάκης, Πασχώνης, Μισαηλίδης Μ., Πίτος (49’ Πέτγαζλης), Καλαϊτζίδης, Πετρίδης, Παπακωνσταντίνου, Μισαηλίδης Π., Σπυριδωνίδης (68’ Σιδηρόπουλος).

ΦΑΣ Νάουσα – Πυρσός Γρεβενών  3-1

Ένα εύκολο απόγευμα είχε η Νάουσα με αντίπαλο τον Πυρσό Γρεβενών, παίρνοντας την τυπική ρεβάνς για την ήττα της στον πρώτο γύρο. Η ομάδα του Βασίλη Αργυρίου, παίζοντας ελεύθερα και χωρίς σκοπιμότητες δεν αιφνιδιάστηκε από την ισοφάριση του Θεοχαράκη στο 51′ και με γκολ των Πέικου (62′) και Πιπινίκα (77′) έφτασε στο τελικό 3-1. Το σκορ είχε ανοίξει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του 3ου ομίλου Γιώργος Γασπαράτος (15 γκολ μέχρι στιγμής), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα ακριβείας του Πιπινίκα και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Συνθέσεις

ΦΑΣ Νάουσα : Παπαδόπουλος, Μανδάλης (80’ Κοσμάς), Ιωαννίδης (46’ Μουρίκι), Πέικος, Καραμεταξάς, Αργυρίου Π., Νίκου (52’ Παπαδής), Αργυρίου Γ., Πιπινίκας, Γασπαράτος, Περηφανόπουλος.

Πυρσός Γρεβενών : Αθανασόπουλος, Τσαρτσαρής, Ρόβας (60’ Δούμας), Καραγιάννης, Κυριακίδης, Θεοχαράκης, Ασλανίδης (40’ Ζολώτας), Τσαρτσιώτης, Σωτήρης, Κοσμίδης, Παπαδόπουλος Θ. (70’ Χαραλαμπίδης).

Μακροχώρι – Μακεδονικός Κοζάνης  3-3

Ένα εντυπωσιακό παιχνίδι παρακολούθησαν οι…15 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο του Μακροχωρίου. Ένωση και Μακεδονικός Κοζάνης πρόσφεραν θέαμα, αγωνίστηκαν ελεύθερα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η ουραγός ομάδα του Γιώργου Παπακώστα έκανε την ολική ανατροπή, παρότι έχανε με 2-0 με τα γκολ των Ξαγοράρη (3′) και Χάρη Συμεωνίδη (30′)! Κατάφερε μέσα σε διάστημα 7 λεπτών (!) να προηγηθεί με 2-3 με τα γκολ των 16χρονου Κωστίκα (57′), Παπαδημητρίου (60) και Μαντζώλα (64′). Ένα πραγματικά εντυπωσιακό…ξέσπασμα των “κυανολεύκων”, που παρόλο έχουν χάσει την κατηγορία εδώ και καιρό, αγωνίζονται με αξιοπρέπεια και με έχοντας ήδη το μυαλό τους στον προγραμματισμό της νέας χρονιάς, που θα τους βρει στο τοπικό πρωτάθλημα της Κοζάνης. Η συνέχεια ήταν συγκλονιστική, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και στο 79′ το Μακροχώρι θα καταφέρει να ισοφαρίσει με πέναλτι του Γεωργίου στο 79′, μία φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι φιλοξενούμενοι. Στο 81′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σαριόγλου με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Βούλγαρη.

Συνθέσεις

Μακροχώρι : Σταματέλος, Μαυριδόγλου, Συμεωνίδης Χ. (46’ Αντωνίου), Σαλέπης, Ηλιάδης Γ., Δεληγιώργης, Ηλιάδης Α., Ξαγοράρης, Βούλγαρης, Τσακαλίδης (46’ Γεωργίου), Βελλίνης (63’ Καλούδης).

Μακεδονικός Κοζάνης : Βαρυτιμίδης, Αντωνόπουλος Γρ., Αργυρόπουλος, Μαντζόλας, Κωστίκας, Ζιαζιάς, Παπαδημητρίου (83’ Κρικέλης), Κουμπούρας, Σιαρόγλου, Καμπούρης, Νικολάου

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Παναργειακός Ορεστικού  4-0

Ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, ήταν αρκετό για  να “καθαρίσει” ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας την ομάδα του Άργους Ορεστικού την οποία τελικά κέρδισε με 4-0. Το χαρακτηριστικό για τους Κατερινιώτες ήταν η παρουσία 7 νεαρών ποδοσφαιριστών κάτω απο 20 ετών στην ενδεκάδα που αγωνιζόταν στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Αναφορικά με το σημερινό παιχνίδι στο Β΄ΔΑΚ της Κατερίνης, ο Αχιλλέας ήταν αυτός που επέβαλε απο την αρχή του αγώνα το δικό του ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι δύσκολα κατάφερναν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και περισσότερο ανάλωσαν τις προσπάθειές τους στο να κρατήσουν ανέπαφη την εστία του Σαραφιανού.

Το κατάφεραν μέχρι το 19΄του πρώτου μέρους με τους γηπεδούχους να ανοίγουν σε εκείνο το σημείο το σκορ, όταν μέσα απο την μικρή περιοχή του Παναργειακού ο Κλιάνης έκανε το 1-0. Ο πρώτος σκόρερ του Αχιλλέα πήρε το ριμπάουντ απο το σούτ στο δοκάρι που είχε στην φάση του γκολ ο Τσιαμπέρας.

Πρίν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμού για το τέρμα του Κλιάνη, ήρθε ο Μπαγγέας να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδα του με κεφαλιά.

Το 3-0 με το οποίο “έκλεισε” το πρώτο μέρος, έγινε και πάλι απο τον Αλέξανδρο Κλιάνη που για μια ακόμη φορά εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών της φιλοξενούμενης ομάδος και μετά απο ασθενή απόκρουση, έγραψε το 3-0 για τους γηπεδούχους.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με την ομάδα της Νεοκαισάρειας να είναι πάλι κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο και να χάνει κλασσικές ευκαιρίες να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Σε μια απο αυτές ο Ευαγγελόπουλος μπήκε μέσα στην περιοχή του Σαραφιανού και ανενόχλητος διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Ο τερματοφύλακας του Παναργειακού, είχε κάνει κακή εκτίμηση στη συγκεκριμένη φάση και ήταν ήδη εξουδετερωμένος.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας : Καρασκόρδας, Μπαγγέας (46΄ Γελαδάρης), Πανανός (70΄ Τζιάμας). Μπαγλαρίδης, Τασίδης, Τσιαμπέρας, Μπέης (75 Αδαμίδης), Κωτσιαρίδης, Κλιάνης, Μπεκιάρης, Ευαγγελόπουλος.Παναργειακός Ορεστικού : Σαραφιανός, Τσιγαρίδας (80΄ Μαρκόπουλος), Βασιλειάδης, Ιωάννου, Ιωαννίδης Δ., Βακαλόπουλος, Γκαγκανας, Ιωαννίδης Ιωαν., Γανολης (55΄ Τσαμτσάκης), Καλύβας (75΄ Βλαχόπουλος), Βελλίδης.

ΑΟ Κάστωρ – Γρεβενά Αεράτα  1-1

Με πολλές αλλαγές παρατάχθηκαν Κάστορας και Γρεβενά Αεράτα, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν στο 33’ όταν με δυνατό σουτ του Κατσαντώνη έκαναν το 0-1. Στη συνέχεια οι «βυσσινί» ανέβασαν στροφές και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν στο 77’ με τον Κοκοβίδη. ΑΟ Κάστωρ : Τσιλιγγίρης, Καρανάσιος, Τράντας, Αναγνώστου, Σαββίδης, Μήνος, Σίμου, Παπαθανασίου, Καραμήτρος (46’ Τάσιος), Αντωνιάδης Γ. (66’ Κοκοβίδης), Δασκουλίδης (46’ Αντωνιάδης Κ.) Γρεβενά Αεράτα : Χρηστάκης, Παπαδόπουλος, Αποστολίδης (55’ Τσελίδης), Κατσαντώνης, Λάλλος Θ., Αλεξανδρής, Ντινόπουλος, Βασιλόπουλος, Δημητριάδης, Χαματάι, Λάλλος Π. *Γιώργος Κατσίκας, Μπάμπης Πείδης, Δημήτρης Αθανασιάδης

Τελευταία Αθλητικά Νέα