Αρχική

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (Β) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (Β) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

                   ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016


 Η ΕΠΣ-ΓΡΕΒΕΝΩΝ αφού έλαβε υπόψη:


 1-. Το Καταστατικό της


 2-. Τις διατάξεις του ΚΑΠ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.


 3-. Τις διατάξεις των Κανονισμών της ΕΠΟ


 4-. Την απόφαση του Δ.Σ 23./17-08 -2015  απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣ


Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι


Το Πρωτάθλημα της Β. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, το οποίο θα διεξαχθεί σε (1) ένα

όμιλο , για την ποδοσφαιρική περίοδο 2015-2016.

A/A
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΜ  ΕΠΟ
A/A

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΑΜ  ΕΠΟ
1-.
ΑΡΗΣ ΜΗΛΙΑΣ
3359
   
2-.
ΑΛ.ΚΙΒΩΤΟΥ 2698
 
3-.
Δ.Ν.ΠΑΛΙΟΥΡΙΑΣ
2779
   
4-.
ΠΑΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΚΟΣ
3733
 
5-.
Μ.Θ.ΚΝΙΔΗΣ
3033
 
6-.
ΔΟΞΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
2754
   
7-.
ΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
3919
   ΑΡΘΡΟ    1ο: ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ


 Όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος Β. Ερασιτεχνικής Κατηγορίας διέπονται και διεξάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις.


 α-. Των Κανόνων Ποδοσφαίρου που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από το Συμβούλιο της ΦΙΦΑ.


 β-. Του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.)


 γ-. Των Κανονισμών της ΕΠΟ που διέπουν το άθλημα και


 δ-. Των αποφάσεων του ΔΣ της ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ που ρυθμίζουν ή θα ρυθμίζουν ειδικά θέματα που δεν προ-


       βλέπονται από την παρούσα.


            ΑΡΘΡΟ 2ο : ΕΝΝΟΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ


 Η προκήρυξη είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης προσχώρησης μεταξύ της ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ως διοργανώτριας και των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα της (Β) Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.


 Με την αποδοχή της Προκήρυξης συντελείται η παραπάνω σύμβαση (άρθρο 7 & 2 του ΚΑΠ).Η αποδοχή της Προκήρυξης με επιφύλαξη έχει σαν συνέπεια τις κυρώσεις της παρ.3 του άρθρου 7 του ΚΑΠ.


 ΑΡΘΡΟ 3ο: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Η έναρξη των αγώνων του Πρωταθλήματος ορίζεται για τις 03-04/10/2015 ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ.


            ΑΡΘΡΟ 4ο : ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΑΡΑΒΟΛΟ (δικαίωμα) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Για να συμμετάσχει μία ομάδα στο πρωτάθλημα της B. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ έχει υποχρέωση να υποβάλλει μέχρι 21-08-2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.30 μμ στην ΕΠΣ  Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που στέλνεται στις ομάδες με φροντίδα της ΕΠΣ


Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει το Σωματείο μαζί τη δήλωση συμμετοχής είναι:


1.Παράβολο 100,00 ευρώ


     2-Παραχωρητήριο γηπέδου


     3-Άδεια λειτουργίας-καταλληλότητα γηπέδου


     4-Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου


     5-Παράβολο δήλωσης συμμετοχής


     6- Συνυποσχετικό διαιτησίας/ Δήλωση σωματείου


7- Εκπρόσωπο σωματείου.


8- Χρώματα ΟμάδαςΣωματείο που δεν υποβάλλει όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά μαζί με τη Δήλωση Συμμετοχής και δεν  είναι οικονομικά τακτοποιημένη με την ΕΠΣ δεν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα.
    ΑΡΘΡΟ 5ο : ΕΔΡΑ ΟΜΑΔΟΣ


  Στην αγωνιστική περίοδο 2015-2016 οι αγώνες B  Ερασιτεχνικής Κατηγορίας υποχρεωτικά θα διεξάγονται, σε γήπεδα, τα οποία θα διαθέτουν χλοοτάπητα, καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.


   ΑΡΘΡΟ 6ο : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ-ΔΙΑΡΚΕΙΑ-ΗΜΕΡΑ & ΩΡΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ


    Το αγωνιστικό πρόγραμμα στο σύνολό του ή τμηματικά θα κοινοποιηθεί  αμέσως μετά την δημόσια κλήρωση που θα γίνει την  26-08-2015  ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.00 μμ στην Αίθουσα Κων/νος Σκέντζιος της ΕΠΣ Γρεβενών.


Η διάρκεια των αγώνων ορίζεται σε 90' λεπτά της ώρας, σε δύο ημίχρονα των 45' λεπτών το καθένα. Οι αγώνες θα διεξάγονται  ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί ή απόγευμα σε εξαιρετικές περιπτώσεις όμως επιτρέπεται να διεξάγονται και απογεύματα άλλων ημερών, για ειδικούς λόγους και ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση της Διοργανώτριας.


Η ώρα έναρξης των αγώνων είναι εκείνη που τελικά έχει ορίσει η διοργανώτρια με το πρόγραμμά της για την τήρηση της οποίας μόνος υπεύθυνος και αρμόδιος είναι ο διαιτητής.


Οι αγώνες μπορούν να διεξάγονται και βραδινές ώρες όπως ορίζουν οι διεθνείς Κανονισμοί.


 Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η διοργανώτρια μπορεί να αλλάξει την ώρα έναρξης αγώνα ή και το γήπεδο τέλεσης αυτού, υποχρεούμενη να ειδοποιήσει όλους τους ενδιαφερόμενους τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την έναρξή του.


     Σε εξαιρετικές περιπτώσεις ( κηδεία – καιρικές συνθήκες ) η διοργανώτρια μπορεί να αναβάλλει αγώνα.


Τα αιτήματα των ενδιαφερομένων σωματείων για αλλαγή ώρας και σε εξαιρετικές περιπτώσεις για αλλαγή ημέρας, θα πρέπει να περιέρχονται γραπτά στην αρμόδια Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. μέχρι την Πέμπτη πριν τον ορισμό των διαιτητών με κοινή συναίνεση και των δύο Σωματείων προκειμένου η αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος να κρίνει το σύννομο ή όχι. Τα σωματεία με μέριμνα και ευθύνη τους θα φροντίσουν  για την γνωστοποίηση του προγράμματος στα κοινοτικά – δημοτικά γήπεδα τα οποία θα χρησιμοποιούν έτσι ώστε να διεξάγονται κανονικά οι αγώνες.


  Στις  τρις τελευταίες αγωνιστικές  του πρωταθλήματος οι αγώνες θα διεξάγονται την ίδια ημέρα και ώρα.


 ΑΡΘΡΟ 7ο : ΑΔΕΙΑ ΑΓΩΝΑ-ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ


Οι άδειες  τέλεσης των αγώνων θα εκδίδονται μερίμνη της Ενωσης


Τα γηπεδούχα Σωματεία πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών των μελών και των οπαδών τους.


 Σε περίπτωση που θα δημιουργηθούν επεισόδια που μπορούν να δυσφημούν το άθλημα ή να διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια ποδοσφαιριστών, των μελών και των οπαδών τους επιβάλλονται με απόφαση της ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της ΕΝΩΣΗΣ οι προβλεπόμενες από τον ΚΑΠ ή από τους άλλους Κανονισμούς ή αποφάσεις του ΔΣ της ΕΠΣ-ΓΡΕΒΕΝΩΝ κυρώσεις.


            ΑΡΘΡΟ 8ο : ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ


 Οι διαιτητές όλων των αγώνων Πρωταθλημάτων θα ορίζονταιαπό την ΕΔ/ΕΠΣ.  Στην περίπτωση που δεν θα προσέλθουν ο ορισθείς διαιτητής ή οι επόπτες, τα σωματεία υποχρεούνται να εφαρμόσουν τις διατάξεις του άρθρου 12 του ΚΑΠ.


            ΑΡΘΡΟ 9ο : ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ


 Για κάθε αγώνα της αρμοδιότητάς της, η διοργανώτρια έχει υποχρέωση να ορίζει εκπρόσωπό της (παρατηρητή),από πίνακα που καταρτίζεται κατά την απόλυτη κρίση της, ο οποίος  θα αμείβεται από το γηπεδούχο σωματείο.


Καθήκοντα παρατηρητή έχει το δικαίωμα να ασκεί και οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΩΣΗΣ.


 Αν για οποιοδήποτε λόγο απουσιάζει ο παρατηρητής, ο οποίος ορίσθηκε από τη διοργανώτρια, τότε οι ομάδες που διαγωνίζονται, έχουν υποχρέωση να υποδείξουν κάθε μία από ένα πρόσωπο που θα είναι υπεύθυνοι  για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.


Στην περίπτωση αυτή ο διαιτητής έχει υποχρέωση να κάνει σχετική σημείωση στις παρατηρήσεις του στο Φύλλο Αγώνα.


            ΑΡΘΡΟ 10ο: ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΟΜΑΔΩΝ-ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΑ


Οι υποχρεώσεις των διαγωνιζομένων σωματείων για την ώρα προσέλευσης, τον εφοδιασμό του φαρμακευτικού υλικού, για τις μπάλες του αγώνα καθορίζονται από το άρθρο 16 του ΚΑΠ.


            ΑΡΘΡΟ 11ο: ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ


Τα σχετικά με την αδυναμία σωματείου να πάρει μέρος σε αγώνα Πρωταθλήματος (Β) Κατηγορίας, ρυθμίζονται από το άρθρο 17 του ΚΑΠ.


            ΑΡΘΡΟ 12ο:ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ –ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ


    Όλες οι ομάδες σε όλους τους αγώνες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στο διαιτητή:


1)       Το δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών του ποδοσφαιριστή


2)       Κατάσταση Υγείας των ποδοσφαιριστών .


3)      Ταυτότητα Προπονητή


2 α) Στην Ένωση θα προσκομίζονται καταστάσεις Υγείας θεωρημένες από το γιατρό σε (2) δυο αντίγραφα πρωτότυπα (όχι φωτοτυπία) για πρωτοκόλληση και καταχώρηση ημερομηνίας παραλαβής. Σε περίπτωση μη προσκόμισης των καταστάσεων Υγείας και υποβολής ένστασης τα υπεύθυνα σωματεία θα υποστούν τις κυρώσεις του άρθρου 18 του ΚΑΠ .


3 α) Η υπό στοιχεία 3 αναφερόμενη ταυτότητα προπονητή εκδίδεται κατ’ έτος για τα τοπικά πρωταθλήματα από τις οικίες ΕΠΣ


Επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η αντικατάσταση μέχρι (3) τριών ποδοσφαιριστών από κάθε ομάδα και ανεξάρτητα από τις θέσεις που αγωνίζονται, απαγορευομένης της επανασυμμετοχής οποιουδήποτε από τους ποδοσφαιριστές που αντικαταστάθηκαν στον ίδιο αγώνα.


            ΑΡΘΡΟ 13ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


Η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων θα γίνει όπως προβλέπεται από το άρθρο 20 του ΚΑΠ. Στους αγώνες πρωταθλημάτων οι αγωνιζόμενες ομάδες βαθμολογούνται σε περίπτωση νίκης με (3) τρεις βαθμούς, ισοπαλίας με (1) ένα βαθμό και ήττας με (0) μηδέν βαθμούς.


            ΑΡΘΡΟ 14ο: ΜΗ ΤΕΛΕΣΗ ή ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ


     Αγώνας ο οποίος δεν τελέσθηκε ή δεν έληξε εξαιτίας των καιρικών συνθηκών θα διεξάγεται ύστερα από απόφαση της διοργανώτριας Ενωσης μέσα σε 15 ημέρες από την αναβολή ή διακοπή του ( Αρθρο 21 του ΚΑΠ) . Σε περίπτωση αδυναμίας διεξαγωγής του αναβληθέντα αγώνα  εντός 15 ημερών ο αγώνας  διεξάγεται σε έδρα επιλογής της γηπεδούχου ομάδας.


      Αγώνας που δεν τελέσθηκε  η  δεν έληξε εις  βάρος μιας ομάδας  θα εφαρμόζεται το Άρθρο 21 του ΚΑΠ και επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα ως εξής; Την 1η φορά 150,00 ευρώ τη 2η φορά  300,00 και την 3ηφορά 500,00.


    Σε περίπτωση προσωρινής διακοπής αγώνα  λόγω επεισοδίων από παράγοντες η φιλάθλους των ομάδων θα επιβάλλεται χρηματική ποινή στην υπαίτια  ομάδα ποσού 100,00 ευρώ την πρώτη φορά και  300,00 τη 2η φορά .


            ΑΡΘΡΟ 15ο: ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ-ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ


 Ενστάσεις επιτρέπεται να υποβάλλονται μόνο από τις διαγωνιζόμενες ομάδες στους μεταξύ τους αγώνες, περιοριστικά, για τις περιπτώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 23 του ΚΑΠ και με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπεται από τα άρθρα 23 και 24 του ΚΑΠ.


 Για κάθε μία από τις ενστάσεις που προβλέπονται από τον ΚΑΠ, πρέπει να υποβάλλεται χωριστό υπόμνημα στο οποίο να αναφέρονται συγκεκριμένα οι λόγοι υποβολής της-και μέσα στις προθεσμίες που προβλέπονται-διαφορετικά απορρίπτεται η ένσταση κρινόμενη απαράδεκτη.


 Η συζήτηση των ενστάσεων είναι υποχρεωτική, τυχόν δε παραίτηση της ενιστάμενης ομάδας είναι ανίσχυρη και δεν λαμβάνεται υπόψη.


 Για όλες τις ενστάσεις του ΚΑΠ το παράβολο ορίζεται σε (100,00) εκατό Ευρώ  για κάθε μία.


            ΑΡΘΡΟ 16ο: ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ


      Τα σωματεία θα αγωνίζονται υποχρεωτικά σε γήπεδα με χόρτο.


 Για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος θα χρησιμοποιηθούν τα γήπεδα τα έχοντα από το Νόμο την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας (άρθρο 8 του ΚΑΠ).   Τα γηπεδούχα σωματεία είναι υποχρεωμένα να έχουν στη διάθεση της ΕΠΣ το γήπεδό τους για κάθε αγώνα αυτού του Πρωταθλήματος. Η ευθύνη για την εξασφάλιση του γηπέδου  για κάθε αγωνιστική ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο γηπεδούχο σωματείο  (Άρθρα 8 και 21 του Κ.Α.Π.) .


            ΑΡΘΡΟ 17ο: ΕΝΝΟΙΑ ΟΡΩΝ


 Όπου στις διατάξεις της παρούσας προκήρυξης αναφέρεται η λέξη "ομάδα", νοείται ποδοσφαιρικό Σωματείο.


            ΑΡΘΡΟ 18ο: ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ


 α-.Οι κάθε φύσης διαφορές που προέρχονται και δημιουργούνται από την εφαρμογή των διατάξεων των Κανονισμών που διέπουν το ποδόσφαιρο και αφορούν τις ομάδες που μετέχουν στα Πρωταθλήματα των Ερασιτεχνικών  Κατηγοριών επιλύονται αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια κατά περίπτωση δικαιοδοτικά όργανα. Κάθε προσφυγή στα Πολιτικά Δικαστήρια απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση (άρθρο 35 του ΚΑΠ).


 β-.Σε περίπτωση παράβασης της παραπάνω διατάξεως η ομάδα που ασκεί προσφυγή, αποβάλλεται από το Πρωτάθλημα που μετέχει από την ημέρα άσκησης της προσφυγής. Η παραπάνω ομάδα από την επομένη αγωνιστική περίοδο αγωνίζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.


            ΑΡΘΡΟ 19ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


    Η οικονομική οργάνωση , η διαχείριση και επιστασία των αγώνων ανατίθεται στα γηπεδούχα σωματεία .  Όλα τα έξοδα του μετακινούμενου σωματείου βαρύνουν το σωματείο. Οι εισπράξεις περιέρχονται  στο γηπεδούχο σωματείο και τα έξοδα διαιτησίας θα καταβάλλονται αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο το γηπεδούχο σωματείο δεν καταβάλλει τα έξοδα διαιτησίας θα δίνεται προθεσμία 15 ημερών να πληρωθεί το εξοδολόγιο διαιτησίας. Αν και μετά την προθεσμία το σωματείο δεν τακτοποιήσει την εκκρεμότητα τότε με απόφαση του ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ θα αποκλείεται από τους περαιτέρω αγώνες πρωταθλήματος στους οποίους θα μπορεί να επανέλθει μετά την συμμόρφωση του και στους αγώνες που έχουν απομείνει σύμφωνα με το πρόγραμμα. Σε περίπτωση υποτροπής με απόφαση του ΔΣ το σωματείο αποβάλλεται οριστικά από το πρωτάθλημα.


    Σωματείο που δεν   καταβάλλει την χρηματική  ποινή  μέσα σε τριάντα  ημέρες από την έκδοση της απόφασης της διοργανώτριας  θα εφαρμόζεται το άρθρο 29 του ΚΑΠ


            ΑΡΘΡΟ 20ο: ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ


  α) Τα σωματεία Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας υποχρεούνται να προσλάβουν προπονητή κάτοχο διπλώματος UEFAB. Από την υποχρέωση πρόσληψης εξαιρούνται τα ανωτέρω σωματεία εφόσον στην περιοχή ευθύνης της ΕΠΣ δεν υπάρχουν προπονητές με δίπλωμα σε αριθμό διπλάσιο, τουλάχιστον, από τον αριθμό των ομάδων της κατηγορίας.


β) Για τα ερασιτεχνικά σωματεία Β ΄, Γ΄ κατηγορίας η πρόληψη προπονητή είναι προαιρετική. Σε περίπτωση όμως που επιθυμούν να προσλάβουν διπλωματούχο προπονητή, θα προσλαμβάνουν με βάση την κατηγοριοποίηση του άρθρου 6 παρ. 1 του Κανονισμού Προπονητών, που αναφέρεται ρητά στα διπλώματα που πρέπει να έχουν οι προπονητές των ομάδων ανά κατηγορία που αγωνίζονται.


γ) Προπονητής και τυχόν βοηθός προπονητή οι οποίοι δεν κατέχουν το Δελτίο Πιστοποίησης απαγορεύεται να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο ( Τεχνική Περιοχή), να παραμείνουν και να δίνουν οδηγίες στους ποδοσφαιριστές. Ο σχετικός έλεγχος διενεργείτε από τους διαιτητές του αγώνα σύμφωνα με τον ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.


ΔΕΛΤΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ


 Οι ΕΠΣ – Μέλη της ΕΠΟ εκδίδουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή για τα σωματεία τους που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας , για τις ομάδες υποδομής των σωματείων της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας , για τα σωματεία των τοπικών κατηγοριών και για τις ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα γυναικών. 


            ΑΡΘΡΟ 21ο: ΕΠΑΘΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ


 Στις πρωταθλήτριες ομάδες θα απονεμηθούν Κύπελλα και μετάλλια για τους ποδοσφαιριστές τους και τους προπονητές τους.


              ΑΡΘΡΟ 22ο: ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ


Από τη Β ΄ Κατηγορία θα ανέρχεται 1 ομάδα στην Α΄ Κατηγορία.


Όσον αφορά τον Πρωταθλητή Οι πρώτες τέσσερις ομάδες στη βαθμολογία δίνουν αγώνες κατάταξης για το οποίο θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής  με πλεονέκτημα έδρας για τους υψηλότερα στη βαθμολογία με τις εξής προυποθέσεις.


 Αν η διαφορά του πρώτου με τον τέταρτο είναι πέντε (5) βαθμοί οι αγώνες που θα διεξαχθούν σε αυτή την περίπτωση είναι οι εξής: Α΄ αγώνας : πρώτος – τέταρτος, δεύτερος – τρίτος,   Β΄ αγώνας: πρώτος τρίτος , δεύτερος- τέταρτος, Γ΄ αγώνας: πρώτος – δεύτερος,  τρίτος – τέταρτος. Η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΑΠ  και ο πρώτος στη βαθμολογία θα ανακηρυχθεί  πρωταθλητής.


Αν ο πρώτος στη βαθμολογία έχει διαφορά βαθμών μεγαλύτερη των πέντε (5) από των τέταρτο τότε οι αγώνες play off θα διεξαχθούν με τις τρεις πρώτες ομάδες και οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι οι εξής:


Α΄ αγώνας : πρώτος – τρίτος, ρεπό ο δεύτερος ,Β΄ αγώνας : δεύτερος – τρίτος ρεπό ο πρώτος. Γ΄ αγώνας: πρώτος – δεύτερος, ρεπό ο τρίτος. Η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΑΠ και ο πρώτος θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής.


Αν ο πρώτος στη βαθμολογία έχει διαφορά βαθμών μεγαλύτερη των πέντε (5) από τον τρίτο τότε ο αγώνας κατάταξης  θα διεξαχθεί με τις δύο πρώτες ομάδες. Αν ο πρώτος με το δεύτερο έχουν 5 βαθμούς διαφορά θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ στην έδρα του πρώτου. Σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας του πρώτου ανακηρύσσεται πρωταθλητής .Σε περίπτωση ήττας  του πρώτου θα διεξαχθεί δεύτερος αγώνας μπαράζ στην έδρα του δεύτερου και θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής ο νικητής. Στο δεύτερο αγώνα αν χρειαστεί θα υπάρξει παράταση και πέναλτι.


   Αν πρώτος στη βαθμολογία έχει διαφορά μεγαλύτερη των 5 βαθμών από τον δεύτερο δε διεξάγεται αγώνας και ο πρώτος ανακηρύσσεται πρωταθλητής


            ΑΡΘΡΟ 23ο: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ


Αρχηγός  που αρνείται να υπογράψει το ΦΑ σκόπιμα και χωρίς δικαιολογία  τιμωρείται με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής ημέρας.


Δικαίωμα παραμονής στον αγωνιστικό χώρο έχουν οι εξής:


Α) Γηπεδούχο ομάδα: 1-. ΔΥΟ (2) Εκπρόσωποι .  2-. Ενας υπεύθυνος για τη μεταφορά στο νοσοκομείο.


Β) Φιλοξενούμενη ομάδα: 1-.ΔΥΟ Εκπρόσωποι


Σε περίπτωση που ο διαιτητής επιτρέψει την είσοδο παραπάνω ατόμων στον αγωνιστικό χώρο θα  τιμωρείται  με ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον τριών μηνών


Τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα παραχωρούνται στην διοργανώτρια  ΕΠΣ Γρεβενών, η οποία και θα τα χειριστεί ανάλογα. 


Οι παράγοντες των ομάδων  για εξύβριση και επεισόδια σε αγώνα θα τιμωρούνται με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ένα μήνα  και με χρηματικό πρόστιμο 50,00 ευρώ το οποίο θα επιβαρύνει την ομάδα τους. Σε περίπτωση υποτροπής οι ποινές θα διπλασιάζονταιΚάθε τι που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, τον ΚΑΠ και την αθλητικά νομοθεσία θα ρυθμίζεται με απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣ Γρεβενών. Επίσης κάθε τροποποίηση που θα γίνεται θα ενημερώνονται τα σωματεία. Κάθε τροποποίηση που τυχόν γίνεται μετά την προκήρυξη αυτή (του ΚΑΠ και των σχετικών διατάξεων της αθλητικής νομοθεσίας) ισχύει


ΑΡΘΡΟ 24ο: ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ


 Για ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη αυτή και από τις διατάξεις των ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ της ΕΠΟ θα αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ-ΓΡΕΒΕΝΩΝ στα πλαίσια του Καταστατικού της.-

Τελευταία Αθλητικά Νέα