Αρχική

Πρόσωπα

Συνέντευξη Γ. Μήτσιου στο κανάλι Ι, Μητρόπολης Κισσάμου & Σελίνου Κρήτης (VIDEO)

Με αφορμή την παρουσίαση, του βιβλίου του στα Χανιά, ο γρεβενιώτης, πολιτικός επιστήμονας  και Διεθνολόγος Γιάννης Μήτσιος παραχώρησε  συνέντευξη στο κανάλι  της Μητρόπολης Κισσάμου & Σελίνου, με θέμα ο χριστιανισμός στην Ευρώπη.

Η προσπάθεια ενός γρεβενιώτη στα βραβεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς του National Geographic.

To «La Ponta» στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης και η κοπιώδη προσπάθεια που καταβάλλει ο γρεβενιώτης Γιάννης Πανταζής  για να ανακαινίσει τον εντυπωσιακό Βενετσιάνικο Πύργο ώστε να τον καταστήσει κυψέλη πολιτιστικής δημιουργίας προτάθηκε στα βραβεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς του National Geographic. 

 

To La Ponta επιλέχθηκε ως υποψήφιο για τα Βραβεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς του National Geographic.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ: «΄Ενας Γρεβενιώτης της διασποράς που μας κάνει περήφανους»

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως ΑΛΗΘΙΝΟ!!!  Αναγνώριση της προσφοράς και έπαινος με το  Pride of Australia απονεμήθηκε στο Σειρηνιώτη ομογενή Γιώργο Κόκκινο, ως Αυστραλός του 2014. Ποιος το περίμενε όταν ο 73χρονος σήμερα Γρεβενιώτης που μετανάστευσε το 1964 στην Αυστραλία, όπως χιλιάδες νέοι της εποχής του, ότι θα τύχαινε της μέγιστης διάκρισης από την κυβέρνηση της Αυστραλίας και μας κάνει να νιώθουμε...

Ταΐσαμε τα Λιοντάρια του Ξανθού Μάγου ...............και Δεν μας Εξαφάνισε

Στην κεντρική πλατεία της Νέας Καλλικράτειας, του θερέτρου της πρώιμης μεταπολιτευτικής τουριστικής ανάπτυξης στον Βορρά, ο κόσμος κάνει ουρά έξω από το δημοτικό θεατράκι, όπου δίνει παράσταση ο Ξανθός Μάγος. Ο τελευταίος ήρωας του παραμυθιού, ο πρώτος μάγος μεταξύ των πρώτων, που έδωσε παραστάσεις στην άκρη του κόσμου κι έζησε μια ζωή συναρπαστική, εμφανίζεται εδώ από την αρχή του καλοκαιριού. Γονείς φέρνουν τα παιδιά τους για να δουν από κοντά αυτόν....

Γιάννης Μπιμπίκας, ο επιχειρηματίας που κέρδισε και το Ντουμπάι (video)

Με τη σημερινή παρουσίαση ο greveniotis.gr ανοίγει μια ενότητα στην οποία θα παρουσιάζονται επιτυχημένα πρόσωπα των Γρεβενών, πρόσωπα που ξεχωρίζουν και έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στην κοινωνία.

Σε μια περίοδο που πολλές επιχειρήσεις  έχουν προβλήματα και αντιμετωπίζουν σοβαρά αδιέξοδα, υπάρχουν ακόμη αρκετές από αυτές, κόντρα στην κρίση της εποχής,  που αναδεικνύουν διαφορετική εικόνα.

Βάσια Τζοτζοπούλου, η Γρεβενιώτισσα σχεδιάστρια που σαγήνεψε με τις τουαλέτες της στο Βατικανό

Η Βάσια Τζοτζοπούλου είναι η Γρεβενιώτισσα σχεδιάστρια που δημιούργησε θαυμάσια, εντυπωσιακά, ευφάνταστα και θηλυκά ρούχα για τα μέλη της Ελληνικής αποστολής της 12ης Τελετής των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca στο κρατίδιο του Βατικανό. Η Ελληνίδα σχεδιάστρια με γνώμονα τη γνώση, την ισορροπία και την εφευρετικότητά της, πετυχαίνει...

Δήμητρα Λαμπρέτσα «Η ζωγράφος που σμιλεύει το ‘φως’ στις εικαστικές της δημιουργίες»

Η γνωριμία με την εικαστικό Δήμητρα Λαμπρέτσα είναι βέβαιο ότι σε παρασύρει σε δρόμους ποιοτικούς τόσο στην ανθρώπινη διάσταση, στην τέχνη, όσο και στον εθελοντισμό. Ζωγράφος, καθηγήτρια, μουσικός (παίζει σαξόφωνο και βιολί), συγγραφέας.
Βραβευμένη από την UNESCO για το βιβλίο τέχνης, που έγραψε και εικονογράφησε με τον αρτικόλεξο τίτλο «Πετούμενο».

Τελευταία Αθλητικά Νέα